Cursussen en voordrachten

Zelf meer kennis vergaren over het boeiende onderwerp astrologie? Ik organiseer regelmatig cursussen, houd voordrachten en ontwikkel ook lesprogramma’s en lezingen op maat.

Astrologie en Synchroniciteit

Voordracht op 16 november bij de Embassy of the Free Mind in Amsterdam

Donderdagavond 16 november verzorg ik een voordracht over Astrologie en Synchroniciteit. Ik doe dat bij de Embassy of the Free Mind, het gerenommeerde kenniscentrum in Amsterdam op het gebied van de hermetica. 
Het fenomeen Synchroniciteit is al heel oud; in de moderne tijd is het begrip (opnieuw) gemunt door Carl Jung. Het gaat daarbij om het gelijktijdig plaats vinden van gebeurtenissen die geen fysisch causaal verband hebben, maar toch onmiskenbaar samenhang vertonen. Teveel samenhang, in elk geval, om als toeval te worden weggezet. Iedereen kent uit zijn of haar eigen leven wel voorbeelden: net aan iemand denken terwijl je kort daarna door die persoon wordt gebeld, bijvoorbeeld. Of dromen over een gebeurtenis die daarna ook realiteit wordt. Het kan daarbij om gebeurtenissen gaan met een eigen, dikwijls belangrijke onderliggende betekenis. De horoscoop van de met deze gebeurtenissen verbonden tijdstippen kan helpen om die betekenis op het spoor te komen. 
De lezing wordt gehouden in de Engelse taal. Geen gelegenheid om naar Amsterdam te komen? Dan kun je hem ook online bijwonen! Meer informatie vind je hier.

Introductiecursus Astrologie online

Astrologie is een rijke, complexe materie. Het specialisme houdt het midden tussen kunst, ambacht en wetenschap. Alleen door véél te doen, aan de hand van concrete horoscopen, kun je het in de vingers krijgen. Als kennismaking met het onderwerp bied ik een Introductiecursus aan die bestaat uit vier modules. De inhoud ervan wordt verdeeld over vier seminars op lokatie , of online. We gaan in vogelvlucht de belangrijkste begrippen behandelen en daarnaast ook veel oefenen. Theorie wordt steeds tastbaar gemaakt met behulp van concrete horoscopen, van bekende persoonlijkheden maar ook van markante gebeurtenissen uit de actualiteit of van wat langer geleden. Iedere cursist krijgt als onderdeel van het programma ook zijn of haar eigen geboortebeeld om zelf (buiten de lesavonden) het geleerde op toe te kunnen passen. 

Lesprogramma
De introductiecursus is primair gericht op cursisten die nog weinig of geen kennis van astrologie hebben. Maar het is zeker ook interessant voor hen die zich al met het onderwerp bezig hebben gehouden en hun basiskennis op willen frissen. In de cursus worden de volgende thema’s verkennend behandeld:

Module 1: Zonnestelsel – Geschiedenis van de astrologie – Introductie Dierenriem en Planeten – Ephemeriden – De rol van Plaats en Tijd – Toepassingen van de horoscoop – Tekens: kwaliteiten en elementen.

Module 2: De planeten: omloopsnelheid en betekenis – De Zon en de Maan – Maanfasen – De overige planeten – Aspecten – Huizen – Ascendant, Descendant, MC en IC – Astrologie en wetenschap.

Module 3: Chiron, Lilith / Zwarte Maan, de Maanknopen, de Vertex – Prognoses (transits, 7-jaars ritmen e.a.) – Workshop waarin cursisten hun eigen duiding van een horoscoop naar keuze presenteren.

Module 4: Astrologie bij studie- en beroepskeuze – Astrologie bij relaties. Inclusief een eigen credit voor een persoonlijk jobhoroscope.com profiel (voor jouzelf of voor iemand anders) ter waarde van € 34.90.

De modules kunnen apart en in verschillende combinaties worden gevolgd. Als je alleen module 3 en/of 4 wilt volgen is het wel handig als je al over basiskennis van de zodiac, de planeten en de huizen beschikt.

Aan het eind van het programma ben je in staat om zelfstandig voor iedere persoon of gebeurtenis zelf een horoscoop te vervaardigen en deze in hoofdlijnen te duiden. Je gaat samen met de medecursisten ook meteen aan de slag om horoscopen te maken en interpretaties te formuleren.

Ik organiseer deze cursussen regelmatig op verschillende plaatsen in Nederland (en daarbuiten), maar ook online. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn bulletin.

De modules kunnen apart en in verschillende combinaties worden gevolgd. Kosten per module: € 60. Kosten voor het complete programma: € 200. Alle prijzen zijn inclusief 21 % BTW.

Het aantal deelnemers is altijd beperkt. Meld je snel aan! Dat kan via mb@astropraxis.nl. Je ontvangt dan een betaallink. Na ontvangst van je betaling ontvang je een uitnodiging met een weblink waarmee je toegang tot de les krijgt. De online cursus wordt gegeven via Zoom. Het is handig als je deze app vooraf op je telefoon of PC hebt geïnstalleerd.

Het cursusgeld moet vooraf worden voldaan. Annuleren zonder kosten is mogelijk tot uiterlijk één week voor aanvang van de module.

Bij onvoldoende deelnemers vindt de cursus geen doorgang en vindt terugbetaling van eventueel al betaald cursusgeld plaats.

Astrologie, Talenten en Relaties

De meest voorkomende vragen waar een astroloog voor wordt ingeschakeld gaan over twee onderwerpen. Ten eerste zijn dat persoonlijke talenten. Wat kan ik? Waar liggen mijn begaafdheden? Past de weg die ik met studie of beroep ben ingeslagen nog wel bij me? Zie ik misschien mogelijkheden over het hoofd? 

Ten tweede zijn dat relaties met anderen. Dat kan met een levenspartner zijn, met een lid van je familie, met een vriend of met een zakelijke relatie zoals een collega of business partner. Wie past er bij mij? Hoe kom ik over op anderen? Waarom loopt die ene verstandhouding zo gemakkelijk of juist zo moeizaam?

Bij elk van deze twee thema’s kan astrologie interessante inzichten bieden. In een seminar van één ochtend gaan we daar samen mee aan de slag. In vier uur tijd krijg je concrete gereedschappen aangereikt om in het vervolg zelf te kunnen gebruiken. 

Enige globale voorkennis van astrologie (bijvoorbeeld via mijn cursus Inleiding Astrologie) is wenselijk: dierenriem, planeten, huizenmethodiek.  

Ook deze cursus, die identiek is aan Module 4 van de Introductiecursus, houd ik regelmatig. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor mijn bulletin.


Introductieseminar Astrologie op lokatie

Dit is een aardige manier om met het onderwerp kennis te maken. Een leuke invulling van een verjaardagsfeest of bedrijfsuitje! In één ochtend, middag of avond neem ik jou en je gezelschap (maximaal 15 personen) mee door alle basisprincipes van astrologie. Aan het eind is iedere deelnemer in staat om een eenvoudige horoscoop op te stellen en in hoofdlijnen te interpreteren. De kosten bedragen € 400 incl. BTW plus reiskosten. Elke deelnemer krijgt een gratis Jobhoroscope credit ter waarde van € 34,90.

Interesse? Neem contact op via 06 53286252 of mb@astropraxis.nl.


Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Mijn gratis bulletin verschijnt iedere 1-2 maanden. Inschrijven kan hier.


Wat cursisten zeggen:

Prima cursus.
Heldere uitleg.
Goede opbouw; en het programma nodigt uit tot méér verdieping in astrologie.
Zie uit naar de vervolgcursus!
Wim Kampers

Een strak programma en een vakkundige docent: hierdoor veel kennis opgedaan!
Mirjana


Leuke en leerzame cursus!
Joaquin Alexander


Prettige docent die de tijd neemt om dingen duidelijk te maken. Cursus was zeer interessant, wel moeilijk, daagt uit om er nog veel op te studeren. Een aanrader.
Carla


Ik vond het een goed seminar en heb een goede basis gekregen om mee verder te gaan. 
Je bent deskundig, gebruikt aansprekende voorbeelden, de onderwerpen zijn goed gedoseerd en de tijd vloog voorbij.
Myra

Een schot in De Roos!
Inge