Saturnus exit Waterman: ballast weg voor vaste tekens

03/01/2023 Uit Door Michael Bruijn
Saturnus met zijn kenmerkende ringen. Foto Kevin Gill, Los Angeles, CA, United States, Wikimedia Commons

Heeft je #horoscoop een sterke bezetting van vaste tekens? Staan er veel planeten of essentiële punten zoals ascendant of midhemel in Waterman, Stier, Leeuw, Schorpioen? Dan is het mogelijk dat je een letterlijke of figuurlijke lastenverlichting ervaart wanneer #Saturnus dit voorjaar Waterman verlaat, na een verblijf sinds maart 2020. Saturnus staat voor taakstelling, begrenzing, beproeving. Dat zijn kwaliteiten waar helemaal niets mis mee is: no pain, no gain. Maar evengoed wel een opluchting als zo’n periode weer achter de rug is – en voor vaste tekens komt dat moment er dus aan, na een drie jaar lange periode van (zinvolle) screening, weerstand en obstakels. Met Uranus voorlopig nog in Stier is en blijft er volop ruimte voor verrassingen; met de wijkende Saturnus gaat de handrem er weer van af. Daarnaast komt Jupiter, planeet van optimisme, visie, overvloed (èn overdaad…) vanaf juni in Stier te staan. Dat kan expansie en onverwachte positieve wendingen triggeren. Wel oppassen voor luchtkastelen!

Zoals altijd hangen de precieze uitwerkingen af van je persoonlijke horoscoop – èn van de manier waarop je luistert en handelt naar wat de planeten je te zeggen hebben.

Deel deze pagina: