Chiron: verwonding omgezet in helende kracht

29/12/2022 Uit Door Michael Bruijn
Achilles. Rijksmuseum voor Oudheden, Leiden

Chiron is een op 1 november 1977 ontdekte planetoïde die in een ellips rond de zon loopt. Astrologen schrijven er een werking aan toe van de buiten zijn schuld verwonde krijger, die zijn permanente letsel om weet te zetten in helend vermogen voor anderen.

Deze uitspraak van Ernest Hemingway geeft de geest van de Chiron persoonlijkheid treffend weer:

“The best people possess a feeling for beauty, the courage to take risks, the discipline to tell the truth, the capacity for sacrifice. Ironically, their virtues make them vulnerable; they are often wounded, sometimes destroyed.”

Iedereen heeft Chiron in zijn of haar geboortebeeld. Hoe de werking ervan precies zijn beslag krijgt hangt zoals altijd af van de plaats in jouw horoscoop: huis, teken en eventuele aspecten.

Deel deze pagina: