Gerard Depardieu: joviale Dionysos

27/12/2022 Uit Door Michael Bruijn

De acteur Gerard Depardieu, vandaag 74 jaar, is met zijn joviale boogschutter ascendant en met de zon conjunct de al even joviale Jupiter in huis 1 bepaald geen muurbloempje. Met ook nog Mars, Mercurius en het Pars Fortunae in datzelfde huis treedt hij direct, maar ook letterlijk en figuurlijk massief naar buiten. De sterke bezetting van aardetekens in zijn horoscoop verklaart zijn dionysische levensstijl. Met Uranus aan de descendant is hij altijd goed voor grillig optreden en publieke verrassingen. Zijn relatief voldragen maanfase van rond 320 graden wijst juist op een maatschappelijke positie van Vredestichter gericht op humanitair, bovenpersoonlijk belang. Hij heeft deze positie gemeen met bijvoorbeeld Johann Sebastian Bach, Ludwig Wittgenstein, David Lloyd-George en Godfried Bomans. Mogelijk lopen door deze maanfase Depardieu’s talrijke capriolen doorgaans met een sisser af; de midhemel op de verbindende graad van 24 Weegschaal zal daar ook het nodige aan bijdragen.

Foto Georges Biard, Wikimedia Commons

Deel deze pagina: